Eveniment

Răspunsul lui Iohannis, întrebat dacă Guvernul Orban trebuie să demisioneze după incendiul din Neamţ

Răspunsul lui Iohannis, întrebat dacă Guvernul Orban...

Autor: Andreea Tobias

17.11.2020, 18:28 1649

Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă, spune preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre incendiul din Piatra Neamţ. 

Iohannis a fost întrebat despre faptul că în 2015 Victor Ponta şi-a dat demisia din funcţia de premier după tragedia din Colectiv, iar el spunea că a fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să plece.

Chestionat dacă, în contextul tragediei de la Piatra Neamţ, Guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă, Iohannis a răspuns: „Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând este un guvern în funcţie de nici un an de zile şi a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare şi găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au preferat să stea deoparte şi să comenteze”.

Conform şefului statului, tragedia de la Piatra Neamţ arată încă o dată „felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate şi a dus aproape la faliment acest sistem”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO