Eveniment

Răspunsul lui Marcel Ciolacu în legătură cu legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc: Guvernul a blocat procedura de respingere

Răspunsul lui Marcel Ciolacu în legătură cu legea...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

29.04.2020, 16:31 137

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, într-o declaraţie de presă, că Executivul a blocat procedura de respingere a proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc în Camera Deputaţilor, pentru că a trimis un punct de vedere abia „după împlinirea termenului de adoptare tacită”.

„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiescu a fost respins definitiv în Senat acum. El nu a fost votat niciodată de Camera Deputaţilor, să fie clar! Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. Au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. S-a întrebat vreodată preşedintele dacă Guvernul lui şi-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp.”, a spus, miercuri, într-o declaraţie de presă, liderul PSD.

Marcel Ciolacu a adăugat că preşedintele a venit cu „un atac grosolan”.

„Azi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României. (...) Asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european, domnule Iohannis. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să nu îţi trimiţi românii să moară la cules de şparanghel în Germania, fără protecţie, fără asistenţă medicală, fără contracte. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să-l apaeri pe amabasadorul Româneii la Budapesta atunci când este atacat pentru că apăra interesele ţării tale. Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul şi nu o să-l vândă niciodată”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a solicitat Serviciilor de informaţii, în cadrul declaraţiei de presă, să spună dacă au trimis şefului statului vreo informare referitoare la acuzaţiile pe care Klaus Iohannis le-a adus la adresa lui Marcel Ciolacu.

„Vreau ca preşedintele Iohannis să le răspundă românilor la patru întrebări simple, care nu au legătură cu politic: 1. De ce nu etstăm populaţia? 2. De ce Guvernul nu are un program concret şi corerent de relansare economică? 3. De ce avem un milion de şomeri pe care îi lăsaţi să se descurce singuri? 4.De ce Guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziţii netransparente cu firme de casă ale PNL?”, a adăugat Ciolacu.

Senatorii au respins, miercuri, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaţilor. Senatul s-a întrunit în şedinţă de urgenţă, având doar acest proiect pe ordinea de zi.

Proiectul de lege a primit 126 de voturi „împotrivă” şi nouă voturi „pentru”. Toate voturile în favoarea acestei iniţiative legislative aparţin UDMR, în timp ce PNL, PSD, USR, PMP, ALDE şi pro-România s-au poziţionat „contra”

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democraţii că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înţelegeri se fac în Parlamentul României”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO