Eveniment

Răspunsul lui Nicolae după ce i-a fost retras titlul de Principe şi a fost scos din Linia de Succesiune. ”Impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept”

Răspunsul lui Nicolae după ce i-a fost retras titlul de...
11.08.2015, 13:26 15775

Regele Mihai al României a retras nepotului său, Nicolae, titlul de ”Principe al României” şi l-a exclus pe acesta din Linia de Succesiune la Coroana României, potrivit unui comunicat de presă al casei regale. 

”În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi”, potrivit comunicatului de presă.

Răspunsul oficial al lui Nicolae a venit marţi, într-un comunicat de presă:
 
”Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor.

Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod”, potrivit aceluiaşi comunicat. 

Citiţi AICI comunicatul integral

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO