Răspunsul Metrorex la ameninţarea ANPC că va închide staţia de metrou Piaţa Victoriei

28 ian 2016 Ziarul Financiar

Metrorex neagă acuzaţiile conform cărora o călătoare şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, compania anunţă că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele. 

”Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens”. 

Răspunsul Metrorex la ameninţarea ANPC că va închide staţia de metrou Piaţa Victoriei

”Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor”, potrivit aceluiaşi comunicat. 

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători.


Povestea celui mai influent parfumier al acestui secol: "Pentru mine, totul a început cu un sărut de noapte bună când aveam şase sau şapte ani"

Care sunt cele mai spectaculoase castele şi conace din Europa scose la vânzare. Galerie FOTO


Citiţi mai jos comunicatul Metrorex: 

 

SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

 

 
Cuvinte cheie:
metrorex
, metrou
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide