Eveniment

Răsturnare de situaţie: Djokovic a avut COVID-19 în 16 decembrie

Răsturnare de situaţie: Djokovic a avut COVID-19 în 16...

Autor: Laura Buciu

08.01.2022, 11:45 2253

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a primit o scutire de la vaccinare pentru a intra în Australia după o infecţie cu SARS-CoV-2 în 16 decembrie, spun avocaţii săi în documentele depuse sâmbătă la instanţă.

Lui Djokovic i s-a interzis intrarea în Australia după ce a aterizat la Melbourne săptămâna aceasta pentru a juca la Australian Open pentru că nu era vaccinat.

Avocaţii starului au spus că Nole a avut COVID-19 în 16 decembrie, potrivit BBC.

Cel mai bun jucător de tenis din lume se află în prezent într-un centru de detenţie pentru imigranţi înaintea unui proces care va avea loc luni.

Cazul său a stârnit un mare protest în Australia şi a făcut furori în întreaga lume.

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, s-a declarat împotriva vaccinării şi a primit o scutire medicală pentru a juca în turneu. Decizia i-a înfuriat pe mulţi australieni obişnuiţi.

Miercuri, oficialii Australian Border Force (ABF) au declarat că jucătorul „nu a furnizat dovezi adecvate” la aeroportul din Melbourne, deoarece o infecţie anterioară nu a fost un motiv valid pentru a intra fără vaccinare.

În documentele instanţei publicate sâmbătă, avocaţii lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în ţară şi i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID” de către Tennis Australia din cauza infecţiei sale recente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO