Eveniment

Răsturnare de situaţie după demiterea guvernului Dăncilă. Ce spune Iohannis: Anticipatele sunt aproape imposibil de realizat. Constituţia nu favorizează

Răsturnare de situaţie după demiterea guvernului...

Autor: Elena Crangasu

12.10.2019, 10:23 30808

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că alegerile anticipate sunt ”aproape imposibil de realizat”, deoarece Constituţia nu favorizează acest lucru. El a explicat că dacă s-ar urmări declanşarea acestora, guvernul Dăncilă ar rămâne ”la butoane până în primăvară”.

”Personal sunt adeptul alegerilor anticipate, dar trebuie să fim foarte realişti şi să nu trezim nişte aşteptări care nu pot fi satisfăcute. (...) Constituţia României nu favorizează alegerile anticipate. Constituţia e făcută în aşa fel încât alegerile anticipate sunt aproape imposibil de realizat”, a declarat Klaus Iohannis.

El a reamintit condinţiile necesare pentru declanşarea alegerilor anticipate, aşa cum sunt prevăzute de Constituţie.

”Deci este nevoie de o foarte mare voinţă şi claritate într-o majoritate solidă din Parlament. Dacă acum am încerca un astfel de demers, acest guvern eşuat, derutat, demis, Dăncilă, ar rămâne la butoanele Guvernului până-n primăvară, asta ar fi o adevărată catastrofă naţională, s-ar crea un haos de nedescris, ar face praf toţi banii, toate sistemele. Aşa ceva, este pur şi simplu, exclus”, a adăugat şeful statului.

El a mai spus că ”soluţia există”.

”Instalarea rapidă a unui Guvern, în următoarele săptămâni, un Guvern PNL, sau în jurul PNL, trecut cu bine de prezidenţiale, într-o organizare perfectă, trecut cu bine de aprobarea bugetului pentru anul 2020, şi abia după aceea, împreună cu celelalte formaţiuni politice, care sunt toţi, în afară de PSD, discutat demersul, agenda, calendarul unor alegeri anticipate”, a conchis Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO