Eveniment

Răsturnare de situaţie: SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de războiul din Ucraina

Răsturnare de situaţie: SUA ameninţă China cu...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.04.2022, 18:39 4186

Administraţia Joseph Biden a avertizat, miercuri, că eforturile Chinei de a se "integra" în economia mondială riscă să fie afectate de poziţia Beijingului faţă de invazia militară rusă în Ucraina.

"Atitudinea lumii faţă de China şi voinţa acestei ţări de a avea o integrare economică mai intensă ar putea fi într-adevăr afectate de reacţia Chinei la apelul nostru de a adopta o acţiune determinată contra Rusiei", a declarat miercuri Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, citată de cotidianul Le Figaro. Janet Yellen a făcut aceste declaraţii într-un discurs rostit la Institutul Atlantic Council.

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică. Înaintea izbucnirii războiului din Ucraina, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a semnalat că susţine solicitările Rusiei de a primi garanţii de securitate din partea Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO