Eveniment

Rata de infectare în Capitală continuă să crească, depăşind pragul de 2,5

Rata de infectare în Capitală continuă să crească, depăşind pragul de 2,5

Autor: Andreea Tobias

20.09.2021, 11:17 1052

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns, luni, la 2,57 la mia de locuitori. Incidenţa cazurilor COVID-19 a trecut vineri de pragul de 2 la mia de locuitori.

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, a anunţat luni că rata de infectare a ajuns la 2,57.

La incidenţa cuprinsă între 2 şi 3 la mia de locuitori, cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Spectacolele de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sectacolele,concertele,festivalurile publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, în
aer liber.

Nunţi, botezuri şi mese festive se pot organiza cu un număr de participanţi de maxim 150 de persoane în exterior sau de maxim 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

De asemenea, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii
de protecţie.

AFACERI DE LA ZERO