Eveniment

Rata de vaccinare pe zi va creşte din 20 ianuarie. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: În etapa a doua putem ajunge la 40-45.000 de doze administrate zilnic

Rata de vaccinare pe zi va creşte din 20 ianuarie....

Autor: Mediafax

12.01.2021, 17:27 526

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în etapa a doua a campaniei de vaccinare în România se poate ajunge la 40-45.000 de doze administrate în fiecare zi.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, susţine că numărul de doze utilizate zilnic va creşte din 20 ianuarie.

„După modelele pe care le-am avut în vedere împreună cu colegii de la INSP, modelarea epidemiologică, putem ajunge la 40-45.000 de doze administrate în fiecare zi, ceea ce nu reprezintă cazuri noi, nu reprezintă persoane, pentru că trebuie să luăm în calcul că din 20 ianuarie încep persoanele care îşi vor face în aceeaşi zi rapelul, la care se adaugă persoanele noi care vor fi la prima doză. Practic, numărul dozelor consummate în fiecare zi începând cu data de 20 ianuarie va fi mult mai mare. (...) Numărul de doze care aparent acum este excedentar va fi repede consumat, nu neapărat insuficient, pentru că ne dorim să avem o activitate cât se poate de continua în activitatea de vaccinare”, a declarat valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, calendarul de livrare a dozelor de vaccin prevede alocarea către România a circa 780.000 de doze în luna februarie şi a 1,2 milioane în martie. La acestea se vor adăuga, în primul trimestru, alte 400.000 de doze de vaccin Moderna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO