Eveniment

RATB înfiinţează linii-navetă de autobuze în perioada în care staţiile de metrou vor fi închise

RATB înfiinţează linii-navetă de autobuze în...

Autor: Anca Olteanu

08.07.2017, 14:18 3356

„Pentru asigurarea transportului călătorilor, de la staţiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală de metrou, RATB va înfiinţa 9 linii-navetă de autobuze care vor funcţiona la un interval de succedare de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată”, se arată într-un răspuns transmis de RATB la solicitarea MEDIAFAX.

Odată cu închiderea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia-navetă 616, va fi suplimentată şi linia 5. Linia navetă 616 va funcţiona pe traseul: Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Şos. Petricani, Şos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Şos. Pipera, Aurel Vlaicu, precizează RATB.

„În funcţie de modificarea punctuală a cererii de transport pe reţeaua de suprafaţă în vecinătatea staţiilor de metrou afectate, RATB va lua măsuri operative de majorare a parcului circulant pe liniile din zona acestora”, se mai arată în răspunsul instituţiei.

Metrorex a anunţat că reduce perioada de execuţie a lucrărilor de modernizare la staţiile cu un singur acces, precum Pipera şi Aurel Vlaicu, care se vor închide în luna iulie 3 zile, din care doar o zi lucrătoare, iar celelalte staţii cu un singur acces se vor închide 4 zile, faţă de 7 zile anunţate iniţial.

Potrivit noului grafic de execuţie, staţia Pipera va fi închisă în perioada 15-17 iulie 2017 (inclusiv), urmată de Aurel Vlaicu în 29 iulie -1 august 2017 (inclusiv), Constantin Brâncoveanu în 22-25 iulie 2017 (inclusiv), Tineretului în 2-5 septembrie (inclusiv), Apărătorii Patriei în 2-5 septembrie (inclusiv), Dimitrie Leonida în 9-12 septembrie (inclusiv), Costin Georgian în 9-12 septembrie (inclusiv), Pantelimon în 16-19 septembrie (inclusiv) şi Berceni în 16-19 septembrie (inclusiv).

„Metrorex a informat autorităţile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare, precum şi a modificărilor apărute în graficul de execuţie, şi a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă, pentru perioadele în care se vor desfăşura lucrări în staţiile cu un singur acces”, se arată într-un comunicat transmis anterior de administratorul metroului bucureştean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO