Eveniment

Război fără limite: Ucraina acuză că aproape 600 de persoane sunt ţinute cu forţa de armata rusă în camere de tortură în Herson

Război fără limite: Ucraina acuză că aproape 600 de...

Autor: Dorin Oancea

08.06.2022, 07:38 437

Ucraina a acuzat armata rusă că a răpit locuitori din regiunea Herson, în sudul ţării, şi îi ţine în "camere de tortură", relatează The Guardian.

„Potrivit informaţiilor noastre, aproximativ 600 de persoane sunt reţinute în subsoluri special amenajate, în camere de tortură, în regiunea Herson”, a declarat Tamila Tacheva, reprezentantul permanent al preşedinţiei ucrainene în Crimeea, într-un briefing:

Aproximativ 300 de persoane se află "în beciuri" în oraşul Kherson, iar restul în alte localităţi din regiune, a declarat Tacheva, potrivit agenţiei de presă de stat ucrainene Ukrinform.

Ei sunt deţinuţi în condiţii inumane şi torturaţi, spune Tamila Tacheva.

Cei reţinuţi sunt "în principal jurnalişti şi activişti" care au organizat "mitinguri pro-ucrainene în Herson şi în regiune" după ce trupele ruseşti au ocupat teritoriul, precum şi prizonieri de război, a precizat Tacheva.

Unii ucraineni deţinuţi în regiunea Kherson - civili, dar şi combatanţi reţinuţi - au fost trimişi în închisori din Crimeea, a adăugat ea.

Informaţiile nu pot fi verificate în mod independent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO