Eveniment

Război în instanţă: Twitter vrea să îl dea în judecată pe Elon Musk după ce milardarul a renunţat la preluarea platformei pentru 44 de milarde de dolari

Război în instanţă: Twitter vrea să îl dea în...

Autor: Andreea Tobias

11.07.2022, 12:41 569

Twitter promite o luptă legală după ce Elon Musk s-a retras din afacerea de 44 de miliarde de dolari.

Elon Musk, directorul general al Tesla şi cea mai bogată persoană din lume, a declarat că reziliază acordul de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, deoarece compania de social media a încălcat mai multe prevederi ale acordului de fuziune.

Preşedintele Twitter, Bret Taylor, a declarat că board-ul intenţionează să întreprindă acţiuni în justiţie pentru a aplica acordul de fuziune.

"Consiliul de administraţie al Twitter se angajează să încheie tranzacţia la preţul şi în termenii conveniţi cu domnul Musk...", a scris acesta, conform Reuters.

Într-un document, avocaţii lui Musk au declarat că Twitter nu a reuşit sau a refuzat să răspundă la mai multe solicitări de informaţii privind conturile false sau spam de pe platformă, care sunt fundamentale pentru performanţa comercială a companiei.

"Twitter încalcă în mod semnificativ mai multe prevederi ale acelui acord, pare să fi făcut declaraţii false şi înşelătoare pe care domnul Musk s-a bazat atunci când a încheiat acordul de fuziune", se arată în document.

Musk a mai spus că se retrage pentru că Twitter a concediat directori de rang înalt şi o treime din echipa de achiziţii de talente, încălcând obligaţia Twitter de a "păstra substanţial intacte componentele materiale ale actualei sale organizaţii de afaceri".

Decizia lui Musk va duce, probabil, la o luptă juridică prelungită între miliardar şi compania cu sediul în San Francisco.

Fuziunile şi achiziţiile disputate care ajung în instanţele din Delaware se termină de cele mai multe ori cu renegocierea înţelegerilor de către companii sau cu cumpărătorul plătind o înţelegere pentru a se retrage, mai degrabă decât cu un judecător care să ordone finalizarea tranzacţiei. Acest lucru se datorează faptului că societăţile-ţintă sunt adesea dornice să rezolve incertitudinea legată de viitorul lor şi să meargă mai departe.

Cu toate acestea, Twitter speră ca procedurile judiciare să înceapă în câteva săptămâni şi să fie rezolvate în câteva luni, potrivit unei persoane din interior citate de Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO