Eveniment

Război în Ucraina 11 mai 2022

Război în Ucraina 11 mai 2022
12.05.2022, 00:05 83

Volodimir Zelenski: Dorinţa Ucrainei de a negocia scade „cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce priveşte negocierile cu Rusia, având în vedere că apar tot mai multe dovezi ale atrocităţilor comise de armata rusă. 

„Cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraş în care sunt zeci de morţi, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate dispare dorinţa şi posibilitatea de a negocia, precum şi posibilitatea de a rezolva această problemă în într-o manieră diplomatică”, a spus Zelenski, citat de CNN.

 

Ucraina suspendă fluxul unor exporturi de gaze ruseşti îndreptate către Europa

Ucraina va suspenda unele dintre exporturile de gaze ruseşti către Europa care circulă prin conducte prin ţară din cauza întreruperilor în punctele cheie de tranzit, a declarat marţi operatorul de transport al gazelor din ţară (GSTOU), citat de CNN.  În ciuda invaziei Rusiei, Ucraina a continuat până acum operaţiunile de transport de gaz rusesc prin ţară.

 

Şeful administraţiei militare Harkov: Mai multe comunităţi au fost eliberate de ocupaţia rusă

Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare Harkov, spune că mai multe aşezări în nordul oraşului au fost reluate de trupele ucrainene. „În nord, forţele noastre armate ne eliberează aşezările. După Tsirkuny există deja Cherkaski Tyshky, Ruski Tyshky, Bairak şi Rubizhne", a spus Syniehubov, citat de CNN. Toate aceste aşezări sunt sate situate între Harkov şi graniţa cu Rusia la nord.

 

ONU: Aproape 5 milioane de ucraineni şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul invaziei ruse

Circa 4,8 milioane de ucraineni şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul invaziei ruse în februarie, potrivit unei raportări a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), o agenţie a ONU. „Dacă ostilităţile ar escalada, pierderile de locuri de muncă ar creşte la şapte milioane”, estimează raportul, conform CNN.

 

Şeful ONU subliniază că producţia agricolă a Ucrainei trebuie să fie din nou disponibilă pe pieţele internaţionale

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat ieri că producţia agricolă a Ucrainei trebuie să fie din nou disponibilă pe pieţele internaţionale, scrie CNN. Vorbind la o conferinţă de presă la Viena, Guterres a subliniat că războiul fără sens din Ucraina „provoacă devastare masivă, distrugere şi suferinţă în ţară”, cu un impact vast asupra „hranei, energiei şi finanţelor Ucrainei.”

 

Kremlinul spune că nu există planuri de declarare a legii marţiale în Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că situaţia politică internă din ţară este stabilă şi a respins acuzaţiile conform cărora preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să declare legea marţială. Întrebat dacă Putin intenţionează să introducă legea marţială în Rusia, Peskov a spus: „Nu, acest lucru nu este în planuri”, a scris CNN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO