Eveniment

Război în Ucraina 11 mai

Război în Ucraina 11 mai
11.05.2022, 00:03 169

Cadavrele a 44 de civili au fost recuperate din dărâmături la Izium

Cadavrele a 44 de civili au fost găsite în dărâmăturile unei clădiri cu cinci etaje din oraşul Izium, care este în prezent controlat de trupele ruse, potrivit şefului administraţiei militare regionale Harkov. Oleh Siniehubov a spus că clădirea a fost „complet distrusă de ocupanţi”, dar nu este încă clar când s-a întâmplat, conform CNN.

 

Bunuri gata de export sunt blocate în Herson, spune primarul oraşului

Primarul oraşului Herson spune că există o problemă majoră cu exportul de mărfuri din regiune. Herson, un port important la Marea Neagră, a fost ocupat de forţele ruse de mai bine de 60 de zile. ”Hersonul este o regiune agricolă şi există grupuri de produse care nu au fost exportate în ţări străine”, a spus primarul Ihor Kolihaiev pentru BBC.

 

Ministrul german de externe a vizitat Ucraina în urma unor tensiuni diplomatice

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a vizitat ieri Ucraina, începând cu o călătorie la Bucea. Baerbock a făcut scurte comentarii într-o biserică din oraş, unde procurorii investighează dacă au fost comise crime de război de către trupele ruse. În urma vizitei sale, Baerbock a postat pe Twitter că Bucea a devenit un simbol „pentru crime inimaginabile, pentru tortură, viol, crimă”.

 

Comandant ucrainean: Multe persoane au fost rănite la combinatul siderurgic de la Azovstal după noi bombardamente

Soldaţii ucraineni prinşi în combinatul siderurgic de la Azovstal spun că luni spre marţi au avut loc bombardamente puternice. Comandantul adjunct al Regimentului Azov, căpitanul Sviatoslav Palamar, a declarat că bombardamentul a durat toată noaptea şi a inclus avioane ruseşti. „Sunt răniţi, mulţi sunt răniţi grav”, a spus el, citat de CNN.

 

Numărul civililor ucişi, cu mii de persoane mai mare decât estimările iniţiale

De la începutul războiului au fost ucişi mii de civili, mai mulţi decât se estimase anterior, a declarat şeful misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în ţară.

Matilda Bogner a spus că numărul de persoane ucise este mult mai mare decât cifra dată iniţial, cea de 3.381 de persoane, conform BBC.

 

Oficialii ucraineni: Aproximativ 26.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la invazie

Aproximativ 26.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, a anunţat Statul Major al Forţelor Armate ucrainene în cea mai recentă actualizare. În ultima zi, Rusia a suferit cele mai mari pierderi în Avdiivka, la nord de oraşul ucrainean Doneţk, scrie BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO