Eveniment

Război în Ucraina 12 aprilie 2022

Război în Ucraina 12 aprilie 2022
12.04.2022, 00:05 92

Banca Mondială a modificat prognoza de creştere economică pentru România la 1,9% pentru acest an, pe fondul războiului

Banca Mondială a modificat prognoza de creştere economică pentru România, la 1,9% pentru acest an, de la estimarea din ianuarie de 4,3%, conform unui raport care analizează efectele războiului din Ucraina asupra economiilor Europei de Est. Instituţia a majorat în schimb creşterea PIB din 2023 la 4,1%, de la estimarea de 3,8% din ianuarie.

 

Agenţia de rating de credit S&P Global plasează Rusia în situaţia de „neplată selectivă“ a datoriei sale externe

Agenţia de rating de credit S&P Global a plasat Rusia în stare de “neplată selectivă” pentru datoria sa externă, după ce ţara a oferit ruble pentru plăţi pentru două obligaţiuni denominate în dolari scadente pe 4 aprilie. Agenţia a declarat într-un comunicat de presă că plata în ruble în loc de dolari a echivalat cu o “implicare selectivă”, scrie CNN.  Potrivit S&P, neplata selectivă este declarată atunci când o entitate nu a îndeplinit o anumită obligaţie, dar nu întreaga datorie.

 

Invazia rusă va reduce economia Ucrainei la jumătate, estimează Banca Mondială

Banca Mondială a avertizat că economia Ucrainei se va micşora la jumătate în acest an din cauza invaziei ruse. Într-o actualizare economică a regiunii, Banca Mondială a declarat se aşteaptă ca economia Ucrainei să scadă cu aproximativ 45,1% în acest an, “deşi amploarea contracţiei va depinde de durata şi intensitatea războiului, scrie CNN.

 

Kremlinul avertizează din nou împotriva extinderii NATO

În timp ce Finlanda şi Suedia iau în considerare aderarea la NATO, Kremlinul a avertizat luni că extinderea alianţei nu va aduce mai multă stabilitate în Europa, scrie CNN: „Am spus în repetate rânduri că alianţa în sine este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianţă care oferă pace şi stabilitate, iar extinderea în continuare a alianţei, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

 

Volodimir Zelenski: Zeci de mii de oameni au murit în Mariupol

Săptămânile întregi de bombardament rusesc au lăsat în urmă “zeci de mii de morţi" în oraşul-port Mariupol, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

“Mariupol este distrus. Sunt zeci de mii de morţi. Dar chiar şi aşa, ruşii nu opresc ofensiva. Vor să facă din Mariupol o vitrină a unui oraş ruinat", a spus Zelenski, citat de CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO