Eveniment

Război în Ucraina 19 aprilie 2022

Război în Ucraina 19 aprilie 2022
19.04.2022, 00:03 163

Estul Ucrainei este în mijlocul unor lupte intense

Atât oficialii ucraineni, cât şi Ministerul Apărării din Rusia au raportat acţiuni militare pe scară largă în estul Ucrainei, scrie CNN.  Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, a declarat că loviturile ruseşti cu rachete împotriva oraşului Kramatorsk au distrus cel puţin opt clădiri rezidenţiale şi facilităţi educaţionale şi infrastructurale.

 

ONU: Aproape 5 milioane de persoane au fugit din Ucraina

În timp ce atacurile cu rachetă continuă în toată Ucraina, ONU raportează că mai mult de 4.934.000 de persoane - majoritatea femei şi copii - au plecat din ţară de la invadarea Rusiei pe 24 februarie, a declarat agenţia de presă AFP, citată de BBC. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a ONU spune că aproape 215.000 de cetăţeni din ţări terţe - în mare parte studenţi şi lucrători migranţi - au fugit şi ei în ţările vecine.

 

Circa 200.000 de locuri de muncă din Rusia sunt în pericol după plecarea companiilor străine

„Conform estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să-şi piardă locurile de muncă“, a declarat luni primarul Moscovei, Serghei Sobianin, citat de CNN. Autorităţile vor continua să implementeze planuri pentru a sprijini lucrătorii care riscă să fie intre în şomaj, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus Sobianin.

 

Un consilier din Mariupol acuză Rusia că oferă coridoare de evacuare false

Forţele ruse bombardează combinatul siderurgic Azovstal, un bastion al apărării ucrainene, în oraşul-port Mariupol, din sud-estul oraşului, a declarat Petro Andrişcenko, consilier primar, care a acuzat Rusia că încearcă să-i prindă în capcană pe cei care apără oraşul punându-le la dispoziţie coridoare de evacuare false, conform CNN. Forţele ucrainene continuă să reziste atacurilor ruseşti în oraş, după ce au respins termenul limită pentru capitulare.

 

Ruşii au lovit cu patru rachete oraşul Liov din vestul Ucrainei

Şapte persoane au murit şi 11 au fost rănite după ce Rusia a lansat patru lovituri cu rachete în oraşul Liov din vestul ucrainean, a declarat guvernatorul militar regional Maksim Kozîţski. „Trei sunt răniţi grav, un copil este rănit uşor“, a spus el, citat de CNN.

 

Preşedintele Putin spune că ţările occidentale îşi fac rău prin sancţiunile impuse Rusiei

Putin a spus că sancţiunile impuse Rusiei duc la o deteriorare a economiei în Occident. Vorbind despre starea economiei interne a Rusiei, Putin a spus că inflaţia se stabilizează şi că cererea de retail din ţară s-a normalizat, relatează Reuters. Naţiunile occidentale au impus sancţiuni severe Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO