Eveniment

Război în Ucraina, 20 iunie 2022

Război în Ucraina, 20 iunie 2022
21.06.2022, 00:06 103

Preşedintele Klaus Iohannis: România va analiza toate posibilităţile prin care Iniţiativa celor 3 Mări va ajuta Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că la următorul summit al Iniţiativei celor 3 Mări vor fi analizate toate posibilităţile prin care Iniţiativa va ajuta Ucraina. „Ne vom concentra asupra proiectelor de interconectare, la care Ucraina ar putea participa ca partener. (...) Ne-am întâlnit azi într-un moment cheie pentru continentul european, inclusiv pentru întreaga regiune a celor trei mări, pe fondul agresiunii premeditate, nejustificate, neprovocate şi ilegale a Federaţiei Ruse în Ucraina”, a spus Klaus Iohannis, conform Mediafax.

 

Uniunea Europeană: Blocarea de către Rusia a milioane de tone de cereale ucrainene este o „adevărată crimă de război”

Blocarea de către Rusia a milioane de tone de cereale ucrainene este o „adevărată crimă de război”, spune şeful UE pentru politică externă, Josep Borrell. „Este de neconceput – nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina, în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame. Solicităm Rusiei să deblocheze porturile şucrainene”, a spus Borrell, citat de BBC.

 

Oficiali ucraineni: Rusia a cucerit un oraş de la marginea oraşului cheie Severodoneţk

Forţele ruse au reuşit să cucerească oraşul Metelkine, la est de oraşul strategic Severodoneţk, a declarat luni un oficial regional. „Din păcate, în prezent nu controlăm oraşul Metelkine din apropierea centrului regional”, a declarat Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, citat de BBC. Forţele ruse şi-au intensificat atacurile pentru a viza poziţiile ucrainene din Severodoneţk şi din jurul oraşului, în timp ce lupta pentru oraşul strategic continuă să se prelungească, a adăugat Haidai.

 

Mai mult de jumătate dintre refugiaţii din Ucraina şi-ar putea găsi un loc de muncă în zona euro

Mai mult de jumătate dintre refugiaţii ucraineni şi-ar putea găsi un loc de muncă în zona euro, potrivit BCE. Până la 8,3 milioane de refugiaţi ar putea părăsi Ucraina până la sfârşitul anului. Mai mult de unul din doi refugiaţi ucraineni care intră în zona euro ar putea fi angajaţi în această zonă, ceea ce ar "atenua uşor" deficitul de forţă de muncă, a declarat luni Banca Centrală Europeană, conform Le Figaro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO