Eveniment

Război în Ucraina

Război în Ucraina
30.03.2022, 00:05 63

Ministrul rus al Apărării: Rusia va reduce „drastic“ activitatea militară din jurul Kievului

Rusia a anunţat că îşi va reduce drastic operaţiunea militară de lângă Kiev şi Cernihiv, după ce discuţiile de pace de la Istanbul par să facă unele progrese, scrie

The Independent. Ministerul rus al Apărării a promis că îşi va reduce activitatea în apropierea capitalei ucrainene pentru a crea condiţiile pentru continuarea dialogului.

Negocierile dintre negociatorii ruşi şi ucraineni s-au încheiat pentru ziua de ieri, Kievul propunând o nouă soluţie de garantare a securităţii care ar putea duce la un statut neutru al Ucrainei, în schimbul retragerii trupelor ruse, mai transmite sursa citată.

 

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări în vreme de război: România este membră UE şi NATO, ceea ce garantează securitatea afacerilor şi investiţiilor

România este o ţară sigură, membră a Uniunii Europene şi a NATO, ceea ce garantează securitatea afacerilor şi investiţiilor, transmite premierul Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu comisarul european Paolo Gentiloni, responsabil pentru economie.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marţi cu comisarul european Paolo Gentiloni, responsabil pentru economie.

 

O rachetă rusească a lovit clădirea administraţiei regionale din oraşul portuar Mykolaiv

O rachetă rusească a lovit marţi clădirea administraţiei regionale din oraşul portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei, prinzând 11 persoane sub dărâmături, a declarat guvernatorul local, Vitaliy Kim. Imaginile arată o gaură mare în partea laterală a clădirii.

Martori citaţi de Reuters au spus că au văzut ambulanţe şi maşini de pompieri care se îndreptau încolo, iar zona a fost izolată de autorităţile ucrainene.

 

Oficialii din SUA spun că armata militară rusă începe retragerea forţelor din zona Kievului

Statele Unite observă că armata rusă a început reducerea activităţilor militare la periferia oraşului Kiev şi retragerea unor unităţi tactice, afirmă oficiali de la Washington, imediat după ce Rusia a anunţat această decizie.

Rusia a început retragerea anumitor unităţi din zona Kievului, inclusiv batalioane tactice. De asemenea, trupele ruse par să se retragă din nordul Ucrainei, concentrându-se în schimb pe menţinerea ocupaţiei asupra zonelor din est şi sud, au declarat, sub protecţia anonimatului, doi oficiali americani citaţi de postul de televiziune CNN.

 

Negocieri Rusia-Ucraina. Rusia nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse la negocieri, a anunţat marţi după-amiază că Rusia nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, informează agenţia RIA Novosti şi cotidianul Le Figaro. Un membru al delegaţiei ucrainene la negocierile din oraşul turcesc Istanbul afirmă că acum sunt „condiţii suficiente“ pentru un summit al preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. „Rezultatele reuniunii de astăzi, de la Istanbul, sunt suficiente pentru o întâlnire la nivel de şefi de stat“, a declarat David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei. Un oficial rus a confirmat că va fi propus un summit în momentul în care este posibilă intrarea în vigoare a unui tratat de pace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO