Eveniment

Război în Ucraina

Război în Ucraina
31.03.2022, 00:05 74

Rusia spune că negocierile de pace nu au avut niciun progres

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că nu s-au înregistrat progrese în urma noii runde de negocieri dintre Rusia şi Ucraina de la Istanbul, dar a salutat cererile scrise ale Ucrainei. „Este bine că partea ucraineană a început să formuleze concret şi să pună pe hârtie ceea ce îşi propune. În rest, nu putem spune încă nimic promiţător, niciun progres. Avem mult de muncă“, a declarat Peskov, citat de CNN.

 

Human Rights Watch: Rusia a folosit mine antipersonal în Ucraina

Forţele ruse care luptă în Ucraina au folosit mine antipersonal interzise în regiunea Harkov, potrivit organizaţiei Human Rights Watch, citată de CNN. Organizaţia internaţională a spus că minele antipersonal au fost localizate de tehnicienii ucraineni de eliminare a muniţiilor explozive pe 28 martie.

 

Oraşul Cernihiv a fost atacat puternic, în ciuda afirmaţiilor Rusiei că a redus operaţiunile

Primarul oraşului Cernihiv din nordul Ucrainei afirmă că oraşul său a fost atacat puternic şi a respins afirmaţia Moscovei de reducere a operaţiunilor, în urma a ceea ce el descrie drept un „atac colosal“, conform CNN. Oraşul era sub focurile atacurilor aeriene ruse, iar bombardamentele au continuat toată noaptea, a spus Viaceslav Ceaus, şeful administraţiei regionale Cernihiv, pentru CNN.

 

ONU: Mai mult de 4 milioane de refugiaţi au fugit din Ucraina, circa 10% din populaţia ţării

Peste 4 milioane de oameni care reprezintă aproape 10% din populaţia Ucrainei de dinainte de război au fugit din ţara lor de origine de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie, a declarat miercuri Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, citat de CNN. Peste 2,3 milioane dintre refugiaţii ucraineni au fugit în Polonia, în timp ce sute de mii au fugit în ţările vecine, printre care România, Moldova şi Ungaria, potrivit datelor ONU.

 

Zelenski cere mai multe arme şi îndeamnă la închiderea porturilor din Europa pentru Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut mai multe arme şi ca Europa să-şi închidă porturile maritime pentru Rusia, într-un discurs adresat miercuri parlamentului norvegian. Zelenski a cerut rachete antinavă, rachete Harpoon, sisteme de rachete antiaeriene şi tunuri antitanc. „Toate armele cu care ne puteţi ajuta vor fi folosite doar pentru a ne proteja libertatea, libertatea voastră“, a spus el, citat de CNN.

 

China este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru a duce relaţiile dintre cele două ţăi la un nivel superior

În urma unei întâlniri între miniştrii de externe ai Chinei şi Rusiei, reprezentantul Chinei a spus că relaţiile dintre cele două ţări au „rezistat noului test al schimbării peisajului internaţional“, scrie CNN. „China este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru a duce relaţiile dintre China şi Rusia la un nivel mai înalt în noua eră“, a declarat ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, miercuri, după întâlnirea cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov în provincia Anhui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO