Eveniment

Război în Ucraina 25 mai 2022

Război în Ucraina 25 mai 2022
25.05.2022, 00:05 42

Şeful Statului Major din SUA a vorbit despre posibilitatea trimiterii unor trupe americane în Ucraina: Există o planificare în curs

Preşedintele Joe Biden a decis să retragă trupele americane din Ucraina înainte de invazia Rusiei din 24 februarie pentru a evita un conflict direct cu un adversar înarmat nuclear. Dar circumstanţele în schimbare, inclusiv redeschiderea ambasadei americane, au ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca trupele americane să fie nevoite să se întoarcă pentru a contribui la asigurarea securităţii diplomaţilor într-o ţară aflată în război, notează Reuters, potrivit Mediafax.

 

Războiul ar putea duce la o migraţie în masă din Africa în Europa

Preşedintele Poloniei a spus că războiul ar putea cauza penurie de alimente în Africa de Nord, ceea ce va duce, la rândul său, la o migraţie în masă către Europa. „Dacă se va dovedi că în Africa de Nord este foamete, atât Spania, cât şi întreaga Europă de Sud vor avea o problemă uriaşă de migraţie“, a declarat Andrzej Duda într-un panel la Forumul Economic Mondial de la Davos, citat de BBC.

 

Ucraina spune că „hoţii“ ruşi vând cerealele ucrainene în străinătate

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, susţine că „hoţii ruşi“ fură cereale ucrainene pentru a le vinde în străinătate şi spune că cerealele sunt încărcate pe nave, care vor trece apoi prin Bosfor - strâmtoarea care desparte partea europeană şi cea asiatică din Turcia - pentru a fi vândute în străinătate. „Facem apel la toate statele să rămână vigilente şi să refuze orice astfel de propuneri. Nu cumpăraţi cereale furate. Nu deveniţi complici la crimele ruseşti“, a spus Kuleba pe Twitter, citat de BBC.

 

Locuitorii din Melitopol rezistă ocupaţiei ruse

Forţele ruse au întâmpinat o rezistenţă acerbă din partea rezidenţilor când au ajuns în oraşul Melitopol, din sudul Ucrainei, în februarie, transmite BBC. Localnicii au încercat să blocheze vehiculele blindate în timp ce convoiul de soldaţi a venit să ocupe oraşul, iar oamenii au inundat străzile fluturând steaguri ucrainene. Când ruşii au început să reprime protestatarii, mişcarea de rezistenţă a fost nevoită să evolueze şi au apărut noi grupuri. Melitopol, conform Institutului pentru Studiul Războiului din SUA, este o zonă în care „războiul de partizani“ a început cel târziu la jumătatea lunii martie.

 

Economia Rusiei se prăbuşeşte: economiştii se aşteaptă ca PIB-ul Federaţiei Ruse să scadă cu 30% până la finalul anului 2022

Economia Rusiei se prăbuşeşte pe măsură ce exporturile scad către Moscova din cauza războiului neprovocat, sugerează experţii comerciali, potrivit Business Insider. „Economia Rusiei suferă o implozie. Estimăm o prăbuşire a PIB-ului cu 30% până la sfârşitul anului 2022“, a declarat Robin Brooks, economist-şef la Institutul de Finanţe Internaţionale, într-un tweet publicat duminică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO