Eveniment

Război în Ucraina 26 aprilie 2022

Război în Ucraina 26 aprilie 2022
21.04.2022, 00:03 25

Rusia atacă şi în zilele de Paşti

Armata rusă a atacat ieri cu rachete oraşele Jmerinka şi Koziatin (centrul Ucrainei). Nu este clar care sunt pagubele, dacă sunt morţi sau răniţi (primarul oraşului spune că sunt şi morţi şi răniţi), dar cele două orăşele nu aveau o importanţă strategică.

 

Între timp în Briansk…

Un incendiu puternic a izbucnit în Briansk, oraş aflat la 150 de kilometri de graniţna Ucrainei, la un depozit de caburanţi. Nu sunt clare cauzele incendiului, dar nu este primul incendiu major care se întâmplă în acest oraş, de la începutul războiului. La jumătatea lui aprilie Rusia a acuzat Ucraina că a condus un atac cu elicoptere din Belgorod, aproape de Briansk.

 

Papa Francisc îi cere patriarhului Kirill să nu mai susţină războiul

Papa Francisc a lansat un apel către şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, pentru a-şi uni eforturile pentru încheierea războiului din Ucraina. Patriarhul Kirill a sprijinit „operaţiunea militară specială” lansată în Ucraina de către Vladimir Putin. Kirill este un apropiat al lui Putin, care-şi pregăteşte masa cu roşii şi castraveţi din grădina lui Kirill.

 

Rusia pretinde că America este cea care alimentează războiul

Rusia susţine că Statele Unite susţin războiul pentru că trimit arme Ucrainei. Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, citat de agenţia de presă Reuters: O notă diplomatică oficială a fost trimisă în acest sens. Am subliniat că actuala situaţie în care SUA înarmează Ucraina este inacceptabilă.

 

Secretarul de stat Antony Blinken şi şeful Pentagonului, după o călătorie secretă la Kiev: O Ucraină suverană va exista mult mai mult timp decât va fi Putin la putere în Rusia

Statele Unite ale Americii au anunţat o nouă asistenţă militară pentru Ucraina, după ce secretarul de stat Antony Blinken şi şeful Pentagonului Lloyd Austin au încheiat o călătorie secretă la Kiev.

În cadrul primei vizitei americane în capitala Ucrainei de la invazia Rusiei, secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin i-au spus preşedintelui ucrainean şi consilierilor săi că SUA vor oferi peste 300 de milioane de dolari în finanţare militară externă şi au aprobat o vânzare de muniţie în valoare de 165 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO