Eveniment

Război în Ucraina 26 mai 2022

Război în Ucraina 26 mai 2022
26.05.2022, 00:05 117

„Bătălii crâncene“ în jurul unui oraş din Lugansk, mai mulţi civili au murit

„Bătălii crâncene“ au loc în jurul oraşului Severodoneţk, în timp ce trupele ruseşti forţele înaintarea, afirmă surse ucrainene, potrivit CNN, citat de Mediafax. Administraţia prezidenţială ucraineană a anunţat miercuri că se dau „lupte crâncene“ în jurul oraşului industrial Severodoneţk din regiunea estică Lugansk. De asemenea, un oficial militar de rang înalt a declarat că bombardamentele asupra oraşului au crescut „exponenţial“.

 

Forumul de la Davos. Zelenski admite că situaţia în Donbas este „dificilă“ şi vrea discuţii cu Putin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri, în discursul rostit la Forumul Economic de la Davos, să discute direct cu omologul său rus, Vladimir Putin, după ce a admis că situaţia în regiunea Donbas este „extrem de dificilă“. „Dacă preşedintele rus va fi pregătit să iasă din bula sa de realitate alternativă şi să revină în lumea reală, atunci poate va înţelege că trebuie să începem să vorbim fără intermediari“, a afirmat Volodimir Zelenski în discursul rostit la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit Mediafax. Zelenski a admis că situaţia în regiunea Donbas este „extrem de dificilă“. „Au fost aduse toate forţele armate ruse pentru ofensivă şi vor să distrugă totul“, a declarat Volodimir Zelenski.

 

Parlamentul din Rusia a eliminat limita superioară de vârstă pentru serviciul militar

Parlamentul Rusiei a adoptat în grabă o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru efectuarea serviciului militar, anunţă Sky News, citat de Mediafax. Camera inferioară a Dumei de Stat a aprobat proiectul de lege într-o singură sesiune, iar camera superioară, Consiliul Federaţiei, şi-a dat aprobarea la scurt timp după aceea. Pentru ca proiectul să devină lege, mai are nevoie de semnătura lui Vladimir Putin.

 

SUA elimină  o lacună în blocajul plăţilor datoriei Rusiei

SUA întrerup o altă rută financiară a Rusiei de a-şi plăti datoriile internaţionale, o mişcare care ar putea împinge ţara mai aproape de default. Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că va pune capăt unei derogări care le-a permis deţinătorilor de obligaţiuni americani să accepte plăţi, înăsprind sancţiunile impuse în urma războiului din Ucraina, scrie BBC. Rusia are plăţi în valoare de aproape 2 miliarde de dolari care vor fi scadente până la sfârşitul anului pentru obligaţiunile sale internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO