Eveniment

Război în Ucraina 27 mai 2022

Război în Ucraina 27 mai 2022
27.05.2022, 00:00 66

Oraşele Severodoneţk şi Lsîceansk din Donbas, atacate intens de ruşi

Oraşele ucrainene Severodoneţk şi Lîsîceansk au fost bombardate de armată rusă pe fondul unei ofensive în regiunea Lugansk, a anunţat administraţia prezidenţială a Ucrainei.

Circa 12.000 - 13.000 de oameni au rămas în oraş. Oamenii se ascund în adăposturi şi subsoluri. Oraşul este sub foc constant, a declarat Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare de la Severodoneţk, citat de CNN.

 

Moscova dă vina pe Occident pentru problemele legate de exportul cerealelor

Rusia spune că „acţiunile ilegale” ale Occidentului provoacă probleme cu aprovizionarea cu cereale în Europa, după ce Kremlinul a fost acuzat că obstrucţionează exporturile de cereale din Ucraina, scrie CNN. „Respingem cu desăvârşire aceste acuzaţii. Dimpotrivă, dăm vina pe ţările din Occident pentru că au întreprins o serie de acţiuni ilegale care au dus la această blocadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al administraţie prezidenţiale ruse, Dmitri Peskov.

 

Banca Centrală a Rusiei a  redus rata dobânzilor de la 14% la 11%, invocând o inflaţie mai mică

Inflaţia din Rusia a scăzut la 17,5% în mai, faţă de 17,8% în aprilie, a spus Banca Centrală a Rusiei, care estimează acum că inflaţia anuală va scădea la 5-7% în 2023 şi revenirea la 4% în 2024, conform CNN.  Banca ridicase rata dobânzilor la 20% după ce economia rusă a fost lovită de sancţiunile occidentale. La sfârşitul lunii aprilie, Banca Centrală a Rusiei a declarat că se aşteaptă ca economia ţării să se micşoreze cu 8%-10% în 2022.

 

Oficialii ONU vor vizita Moscova pentru a discuta despre Ucraina şi exporturile de îngrăşăminte

Secretarul general adjunct al ONU pentru Afaceri Umanitare, Martin Griffiths, intenţionează să viziteze Moscova la începutul lunii iunie pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al misiunii ruse la ONU, potrivit agenţiei de presă de stat ruse TASS.

 

Forţele ruse au atacat mai mult de 40 de oraşe din regiunile Doneţk şi Lugansk

Trupele ruse au atacat miercuri peste 40 de oraşe din regiunile Doneţk şi Lugansk, potrivit datelor furnizate de armata Ucrainei şi citate de CNN. „În cursul zilei de 25 mai, trupele ruse au tras asupra a 41 de aşezări din regiunile Doneţk şi Lugansk. Ca urmare a bombardamentelor inamice, 6 persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite”, scrie în comunicatul transmis ieri de oficialii ucraineni. Potrivit sursei citate, atacul ruşilor a distrus sau avariat 52 de clădiri înalte şi rezidenţiale private şi alte facilităţi civile, precum şi linii de cale ferată şi clădiri agricole.

 

Mai mult de 150 de copii au fost ucişi până acum în regiunea Doneţk

Mai mult de 150 de copii au fost ucişi în regiunea Doneţk de când Rusia a început invazia, spune procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova. Cifra este semnificativ mai mare decât în orice altă regiune a ţării. La nivel naţional, numărul copiilor ucişi este de cel puţin 240, scrie BBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO