Eveniment

Război în Ucraina 27 aprilie 2022

Război în Ucraina 27 aprilie 2022
27.04.2022, 00:04 77

O a treia groapă comună a fost găsită lângă Mariupol

O a treia groapă comună a fost găsită lângă Mariupol, a declarat marţi primarul oraşului asediat din sud-estul ucrainean pentru televiziunea ucraineană. Pe lângă gropile comune descoperite în satele Manguş şi Vinohradne, ”acum vedem că mai este una”, a spus Vadym Boicenko.

 

Ministerul de Externe al Rusiei avertizează că războiul se poate extinde dincolo de Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că există un risc „considerabil” ca războiul să se extindă dincolo de Ucraina şi a acuzat NATO că se angajează într-un război prin procură. Lavrov a fost întrebat luni la televiziunea de stat rusă despre perspectivele celui de-al treilea război mondial şi a spus că ”Riscurile sunt acum considerabile”, relatează Reuters.

 

Germania va livra Ucrainei tancuri antiaeriene

Germania va livra Ucrainei tancuri antiaeriene, a anunţat marţi Ministerul German al Apărării. Vestea a fost anunţată de ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, la baza forţelor aeriene americane Ramstein, conform CNN.

 

Regiunile estice ale Ucrainei, sub atac puternic

Oficialii ucraineni au spus că luptele grele din regiunile de est Doneţk şi Lugansk au continuat marţi. Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, a declarat că forţele ruse au lansat atacuri cu rachete împotriva oraşului Avdiivka, aproape de linia frontului. „Spitalul Central City, o şcoală şi clădirile înalte au fost afectate”, a spus el, conform CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO