Eveniment

Război în Ucraina 28 aprilie 2022

Război în Ucraina 28 aprilie 2022
29.04.2022, 00:06 143

Au trecut nouă săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina. Mai mult de 1.000 de civili au fost ucişi doar în Kiev

Cadavrele a 1.150 de civili au fost recuperate în regiunea ucraineană Kiev, iar între 50% şi 70% dintre ele au răni de glonţ provocate de arme de calibru mic, a anunţat joi poliţia ucraineană, conform Reuters. Şeful poliţiei regionale din Kiev Andriy Nebytov a declarat într-un videoclip publicat pe Twitter că majoritatea cadavrelor au fost găsite în oraşul Bucha, unde au fost descoperite sute de cadavre de când forţele ruse s-au retras.

 

Rusia ameninţă Occidentul: Nu ne testaţi răbdarea

Rusia a avertizat joi Occidentul că va exista un răspuns militar dur la orice alt atac asupra teritoriului său. „Occidentul solicită în mod deschis Kievului să atace Rusia, inclusiv cu ajutorul armelor primite din ţările NATO. Nu vă sfătuiesc să ne testaţi în continuare răbdarea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zakharova, citată de Reuters.

 

Secretarul general al ONU a vizitat locul crimelor din Bucea

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a vizitat joi oraşul ucrainean Bucea, devastat de război, care a fost asociat cu crime de război comise de trupele ruse în Ucraina.

Guterres a vizitat zonele rezidenţiale din suburbia Kievului şi oraşul din apropiere Borodyanka, care au rămas în mare parte în ruine când trupele ruse s-au retras, scrie CNN.

 

Parlamentul german a aprobat o petiţie pentru a livra arme Ucrainei

Camera inferioară a parlamentului Germaniei a aprobat joi o petiţie pentru a oferi sprijin sub formă de arme Ucrainei pentru a o ajuta să respingă atacurile ruseşti, scrie Reuters. ”Pe lângă izolarea economică şi decuplarea Rusiei de pieţele internaţionale, cel mai important şi eficient mijloc de a opri invazia rusă este intensificarea şi accelerarea livrării de arme”, scrie în petiţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO