Eveniment

Război în Ucraina 28 martie 2022

Război în Ucraina 28 martie 2022
29.03.2022, 00:00 64

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina: Forţele ruse încearcă să facă un „coridor“ în jurul Kievului

Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei a declarat că forţele ruse încearcă să stabilească un „coridor“ în jurul capitalei ucrainene pentru a bloca rutele de aprovizionare, pe fondul luptei continue în suburbiile Kievului. „Inamicul încearcă să facă un coridor în jurul Kievului şi să blocheze rutele de transport“, a declarat Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, citat de CNN.

 

Primarul din Mariupol cere „evacuarea completă“ a oraşului

Primarul oraşului-port ucrainean Mariupol a declarat luni că oraşul său se află „în mâinile ocupanţilor“ după un asediu de o săptămână de către forţele ruse care au distrus oraşul.

„Nu totul este în puterea noastră“, a spus Vadym Boichenko, primarul Mariupolului, într-un interviu în direct la o televiziune, scrie CNN.

 

Consilier al preşedintelui Zelenski: Ucraina nu este dispusă să renunţe la niciun teritoriu

Un consilier al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat pentru programul World at One de la BBC Radio 4 că Ucraina nu este „dispusă să renunţe la niciun teritoriu“.

Vorbind în ajunul unor noi discuţii între Rusia şi Ucraina, Alexander Rodnyansky a spus că „acum presiunea este asupra Rusiei“. „În mod clar, ei nu pot susţine acest război ani de zile şi moralul lor este atât de scăzut încât nici măcar nu îşi pot menţine proviziile şi logistica“, a spus el.

 

Războiul Rusiei a costat Ucraina 564,9 miliarde de dolari până acum

Războiul Rusiei a costat Ucraina până acum 564,9 miliarde de dolari, costuri care se văd în daunele aduse infrastructurii, pierderea creşterii economice şi alţi factori, potrivit ministrului economiei din Ucraina, citat de BBC. Luptele au deteriorat sau distrus 8.000 km ( de drumuri şi 10 milioane de metri pătraţi de locuinţe, a declarat Iulia Svyrydenko într-o postare pe reţelele de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO