Eveniment

Război în Ucraina, 30 mai 2022

Război în Ucraina, 30 mai 2022
31.05.2022, 00:06 69

Oficial militar ucrainean: Bombardamentele în Doneţk nu se mai opresc

Trei civili au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi în lupte aprige în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, conform unei actualizări de luni a administraţiei militare regionale Doneţk. Forţele ruse au bombardat zonele de la nord de oraşul Doneţk cu arme de calibru mic, tancuri, artilerie, mortiere şi rachete MLRS „Grad”, se arată în comunicatul citat de CNN. Aproximativ 24 de clădiri au fost avariate, inclusiv 20 de clădiri rezidenţiale, o substaţie electrică şi un centru comercial.

 

Ruşii au avansat până în mijlocul oraşului în Severodoneţk

Forţele ruse au înaintat în mijlocul oraşului Severodoneţk din nord-estul Ucrainei, a declarat luni şeful administraţiei militare regionale Lugansk, Serhiy Hayday, citat de CNN.

Două persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite în atacurile de duminică, iar 50 de case au fost distruse. Ruşii şi-au consolidat controlul asupra periferiei de nord-est şi sud-est a oraşului şi încercă să încercuiască Severodoneţk şi Lîsîceansk, a mai spus Hayday.

 

Armata ucraineană anunţă bombardamente ruseşti în nord-estul şi sudul Ucrainei

Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene a anunţat bombardamente ruseşti în nord-estul şi sudul Ucrainei, potrivit CNN. În regiunea Harkov, în nord-est, ruşii au tras asupra zonelor din nord şi nord-estul oraşului, au declarat reprezentanţii armatei ucrainene. În regiunea Sumî din nord-est, ruşii au lansat atacuri aeriene şi bombardamente de artilerie.  În sudul Ucrainei, în zona Krivoi Rog, Rusia continuă bombardamentele de artilerie asupra poziţiilor trupelor ucrainene, mai anunţă autorităţile militare.

 

Ucraina a lansează o contraofensivă în încercarea de a recupera Herson

Armata ucraineană spune că a lansat o contraofensivă  în încercarea de a recupera oraşul Herson, conform BBC.  „Herson, rezistă! Suntem aproape!", a scris Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei pe un site de socializare. Oraşul-port din sudul Ucrainei a fost prima zonă majoră care a căzut în mâinile ruşilor după invazia din februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO