Eveniment

Război în Ucraina 4 mai 2022

Război în Ucraina 4 mai 2022
04.05.2022, 00:05 115

Vladimir Putin a semnat un decret care vizează statele care au impus sancţiuni Rusiei

Decretul lui Putin interzice efectuarea de tranzacţii şi îndeplinirea obligaţiilor faţă de persoanele fizice şi juridice străine care au intrat sub sancţiuni, cum ar fi comerţul şi exportul de produse şi resurse, fără a preciza care persoane sau entităţi pot fi afectate de măsuri, scrie CNN.

 

Rusia acuză Israelul că sprijină „regimul neonazist de la Kiev“

Rusia a acuzat marţi Israelul că sprijină „regimul neonazist de la Kiev“, continuând o dispută diplomatică la nivel înalt dintre Moscova şi Israel despre războiul din Ucraina, antisemitism şi originile lui Adolf Hitler, scrie CNN.

 

Rusia bombardează fabrica Azovstal din Mariupol cu civili încă blocaţi acolo

Forţele ruse lansează noi atacuri asupra fabricii Azovstal, potrivit relatărilor oficiale din ambele părţi. Presa de stat rusă RIA Novosti a raportat marţi că luptătorii ucraineni „au profitat de încetarea focului de la Azovstal şi au luat poziţii de tragere“, scrie CNN.

Primarul din Mariupol spune că peste două sute de civili rămân prinşi, alături de luptători, în uzina industrială Azovstal.

Cozi lungi s-au format la benzinăriile din Kiev din cauza penuriei de combustibil

Multe benzinării din capitala ucraineană Kiev sunt închise din cauza lipsei de combustibil din ţară. La acele staţii care rămân deschise sunt şiruri lungi de maşini care aşteaptă la coadă pentru combustibil. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat săptămâna trecută că lipsa de combustibil va fi oprită, în ciuda atacurilor ruseşti care au afectat o serie de depozite de petrol din întreaga ţară.

 

Cel puţin nouă persoane au fost ucise în urma bombardamentelor şi a atacurilor aeriene în Doneţk

Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, a declarat că avioanele ruseşti au bombardat oraşul Avdiivka marţi dimineaţă şi că o zonă rezidenţială din partea centrală a oraşului este atacată, conform CNN.

 

Marea Britanie acordă un nou ajutor militar pentru Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că va acorda un sprijin militar în valoare de 300 de milioane de euro Ucrainei, conform CNN. Ajutorul militar include „radare pentru a identifica artileria care bombardează oraşele, drone de transport greu pentru a suplimenta forţele armate şi mii de dispozitive de vedere pe timp de noapte“, a spus Johnson.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat o convorbire de peste două ore cu Vladimir Putin

Potrivit Kremlinului, Putin i-a spus lui Macron despre progresul operaţiunii speciale de protejare a Donbasului şi despre evacuarea civililor deţinuţi de naţionalişti din uzina Azovstal din Mariupol, justificând astfel invazia din Ucraina, scrie CNN.

 

Cinci persoane au fost rănite în bombardamentele din Nikolaev

Cinci persoane au fost rănite în regiunea Nikolaev din Ucraina în urma atacurilor din partea forţelor ruse din ultimele 24 de ore, a declarat marţi şefa consiliului regional, Hanna Zamazeeva, într-o postare pe Telegram, citată de CNN. Toate victimele au fost duse la spitale şi primesc asistenţa necesară, a spus Zamazeeva.

 

ONU transmite că persoanele evacuate din combinatul siderurgic Azovstal au sosit în Zaporijjea

Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) spune că civilii evacuaţi de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol au ajuns în siguranţă în Zaporijjea. Vom continua să angajăm părţile în conflict şi vom face tot ce putem pentru a sprijini trecerea în siguranţă a civililor prinşi în zonele afectate de război, a transmis OCHA.

 

General american: Invazia din Ucraina ameninţă să submineze stabilitatea din întreaga lume, nu doar din Europa

Preşedintele Statului Major al Statelor Unite, generalul Mark Milley, a declarat că lumea este martoră la cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii Europei şi, probabil, a întregii lumi din ultimele decenii din cauza invadării Ucrainei. Invazia Rusiei în Ucraina ameninţă să submineze nu numai pacea şi stabilitatea europene, ci şi pacea şi stabilitatea mondială pe care părinţii mei şi generaţiile de americani s-au luptat atât de mult să le apere, a spus Milley, citat de CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO