Eveniment

Război în Ucraina 4 mai 2022

Război în Ucraina 4 mai 2022
05.05.2022, 00:00 31

Preşedintele Klaus Iohannis: România este pregătită pentru interzicerea importurilor de petrol şi gaz rusesc

România va fi pregătită şi va face faţă dacă în final se hotărăşte interzicerea impoturilor de petrol şi gaz rusesc, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după ce Ursula von der Leyen a propus acest lucru în plenul Parlamentului European. „Guvernul lucrează la soluţii sustenabile care pot fi puse în practică într-un termen rezonabil de scurt”, a spus Iohannis.

 

Uniunea Europeană propune interzicerea petrolului rusesc

Ursula von der Leyen a propus miercuri un embargo treptat asupra petrolului rusesc, alături de o serie de sancţiuni asupra celei mai importante bănci din Rusia şi interzicerea radiodifuzorilor ruşi pe undele europene, ca parte a celui mai dur pachet de sancţiuni de până acum îndreptat împotriva Moscovei, scrie Reuters.

 

Primarul Mariupol, Vadim Boichenko: 30 de copii captivi în combinatul siderurgic Azovstal încă aşteaptă să fie salvaţi

Primarul oraşului Mariupol, Vadim Boichenko, a spus că au izbucnit noi bătălii la uzina Azovstal, unde sute de civili sunt încă prinşi în interior împreună cu ultimii apărători ucraineni din oraş. Vorbind la televiziunea ucraineană, Boichenko a spus că sunt 30 de copii prinşi în fabrică care încă aşteaptă să fie salvaţi. „Ei aşteaptă o nouă procedură de negociere şi o nouă misiune de evacuare”, a spus el, citat de CNN.

 

Maia Sandu: Avem planuri de urgenţă pentru scenarii „pesimiste“

Republica Moldova a elaborat planuri de urgenţă pentru scenarii „pesimiste" pe fondul temerilor că ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina, a declarat preşedintele ţării, Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova nu vede o ameninţare iminentă de propagare a tensiunilor din conflictul din Ucraina, în ciuda provocărilor separatiştilor proruşi din Transnistria.

 

UE analizează modalităţi de a spori sprijinul militar pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană analizează modalităţi de a spori sprijinul pentru armata Republicii Moldova, a declarat miercuri preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, în urma recentelor atacuri din regiunea separatistă pro-Moscova a ţării, Transnistria. Vorbind alături de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Chişinău, Michel a spus că „au fost deja luate unele decizii” pentru a spori sprijinul în domeniile logisticii şi apărării cibernetice, scrie CNN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO