Eveniment

Război în Ucraina 7 aprilie

Război în Ucraina 7 aprilie
08.04.2022, 00:00 63

Kremlinul avertizează: Furnizarea de arme Ucrainei va afecta negocierile de pace

Alimentarea Ucrainei cu diverse tipuri de arme nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene. Mai degrabă, va avea un efect negativ", a declarat Dmitri Peskov, potrivit Sky News. Reprezentanţii Moscovei au reacţionat după apariţia informaţiilor potrivit cărora Marea Britanie ar fi trimis vehicule blindate în Ucraina. În plus, SUA au trimis rachete şi tunuri antitanc, iar preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut mai multe arme de la prietenii internaţionali.

 

Preşedintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu şefa Comisiei Europene

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni, azi, cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, citat de CNN. "Nu vă pot spune ora exactă din motive de securitate. Dar cândva în timpul zilei, preşedintele Ucrainei se va întâlni cu Ursula von der Leyen", a declarat Nikiforov pentru programul TV ucrainean UAtogether.

 

Parlamentul European a solicitat un embargo total asupra importurilor de energie din Rusia

Într-o rezoluţie adoptată joi cu 513 voturi pentru, 22 împotrivă şi 19 abţineri, eurodeputaţii solicită măsuri punitive suplimentare, inclusiv un embargo total şi imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear şi gaze din Rusia. Aceste măsuri ar trebui să fie însoţite de un plan de asigurare a securităţii aprovizionării cu energie a UE, precum şi de o strategie de limitare a sancţiunilor în cazul în care Rusia îşi retrage complet trupele de pe teritoriul Ucrainei.

 

G7 condamnă războiul „brutal“ al Rusiei

Miniştrii de externe ai ţărilor din G7 (Grupul celor Şapte) au lansat o declaraţie comună după întâlnirea cu omologul lor ucrainean, Dmitro Kuleba.

Grupul a spus că „masacrele” din oraşul Bucea şi alte zone ucrainene care au fost sub ocupaţie rusă vor fi catalogate drept încălcări grave ale dreptului internaţional, scrie BBC.

 

Un înalt oficial ucrainean avertizează că „cea mai dificilă situaţie“ este în estul Ucrainei

Cea mai dificilă situaţie cu care se confruntă Ucraina acum este în estul ţării, a avertizat joi Vadim Denisenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, conform CNN. Oficialii militari ucraineni spun că au observat o acumulare de forţe ruseşti aici. „Cea mai dificilă situaţie acum este, desigur, în estul Ucrainei“, a spus el.

 

Comandant militar ucrainean: Forţele ruse încearcă să ştergă oraşul Mariupol de pe faţa pământului

Forţele militare ruse încearcă să ştergă oraşul asediat din sudul Mariupol de pe faţa pământului, a declarat un comandant militar ucrainean aflat în Mariupol pentru CNN. „Este o catastrofă umanitară. Armatele care au fost implicate în ostilităţi active aici sunt complet înconjurate. Există probleme de aprovizionare cu apă, alimente, medicamente şi aprovizionare generală. Este o situaţie foarte dificilă“, a spus Serhii Volina, comandantul adjunct al Batalionului Marin din Mariupol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO