Eveniment

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite zguduie şi pieţele contractelor la termen. Nasdaq a consemnat un declin de 0,6% pe contractele la termen

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite...

Autor: Bianca Ciocotisan

02.04.2018, 16:40 248

Bursa Nasdaq din Statele Unite a consemnat un declin de 0,6% pe contractele la termen, la deschiderea şedinţei de luni, în condiţiile în care nume mari precum Facebook şi Amazon au scăzut înaintea deschiderii pieţei.

China a anunţat duminică noi tarife la produsele provenite din Statele Unite, precum fructe sau produse din carne de porc, ca reacţie la decizia preşedintelui Trump de a impune taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul agenţiei Dpa.

China a anunţat tarife de 15% la fructe şi 25% la produsele din carne de porc. În total, 128 de produse din SUA vor fi afectate luni, când noile tarife vor intra în vigoare.

Luna trecută, liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

Administraţia Donald Trump va publica, săptămâna aceasta, lista de importuri din China vizate de taxe vamale suplimentare, în încercarea de a penaliza Beijingul pentru presupuse furturi intelectuale în domeniul industriei tehnologiei informaţionale, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Biroul Reprezentantului SUA pentru Afaceri comerciale are termen până vineri să prezinte lista de importuri din China vizate de taxele vamale suplimentare impuse pe data de 22 martie de către preşedintele american Donald Trump.

Valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de 50-60 de miliarde de dolari pe an şi se estimează că aceste taxe vor viza produse de "tehnologie avansată" şi ar putea dura până la două luni până ce măsurile vor intra în vigoare, au declarat oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO