Eveniment

Războiul contra oligarhilor continuă: Marea Britanie îl sancţionează pe al doilea cel mai bogat om al Rusiei

Războiul contra oligarhilor continuă: Marea Britanie...

Autor: Dorin Oancea

29.06.2022, 13:48 56

Marea Britanie a anunţat miercuri sancţiuni împotriva oligarhului Vladimir Potanin, cunoscut sub numele de "regele nichelului" din Rusia, descriindu-l ca fiind al doilea cel mai bogat om din Rusia, scrie Reuters.

Potanin a fost inclus în cel mai recent val de 13 noi liste de sancţiuni, care includ şi alte personalităţi din lumea afacerilor, firme financiare şi alte entităţi.

"Potanin continuă să acumuleze averi în timp ce susţine regimul lui Putin, achiziţionând Rosbank şi acţiuni la Tinkoff Bank în perioada de la invazia Rusiei în Ucraina", se arată în comunicatul de presă al guvernului care însoţeşte anunţul.

Potanin este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, deşi averea sa netă depinde în mare măsură de valoarea participaţiei sale de 36% la Nornickel, cel mai mare producător mondial de paladiu şi nichel rafinat.

Pe lista de sancţiuni britanică se precizează că Potanin a fost inclus pentru că "a obţinut un beneficiu de la sau a sprijinit guvernul Rusiei prin deţinerea sau controlul Rosbank". Rosbank îşi desfăşoară activitatea în sectorul serviciilor financiare din Rusia, care este un sector de importanţă strategică pentru guvernul rus".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO