Eveniment

Războiul declaraţiilor dintre Liviu Dragnea şi preşedinte continuă: Iohannis şi slugile de la PNL habar n-au să vorbească despre economie. Seamănă neîncredere

Războiul declaraţiilor dintre Liviu Dragnea şi...

Autor: Ana Petrescu

02.03.2019, 13:46 313

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă la Reşiţa, că preşedintele Klaus Iohannis şi „slugile lui de la PNL” nu ştiu nimic despre economie, iar atunci când vorbesc despre scăderea pensiilor şi salariilor o fac doar ca „să semene neîncredere”.

„În campania din 2016 noi am spus vrem să crească veniturile românilor, românii să aibă mai mulţi bani în buzunare şi taxe mai mici pentru oameni. Au zis că nu se poate. Uite că s-a putut. Taxele sunt mai mici, avem şi bani şi s-au creat şi locuri de muncă noi. Ce ne spune Iohannis despre. Habar nu are să vorbească despre economie şi el şi slugile lui de la PNL, dar în schimb sunt foarte pregătiţi să semene neîncredere. Ne spun că nu o să mai fie bani de pensii şi salarii. Şi au fost şi vor fi în continuare. Practic în 2020 toate pensiile din România vor fi duble”, a afirmat Liviu Dragnea, la evenimentul alegerilor şefiei PSD Caraş-Severin, sâmbătă la Reşiţa.

„Erau ani în care multe sate din România nu aveau bani să plătească iluminatul public, aveau salarii de mizerie. Suntem astăzi în situaţia dată în care se discută despre mii de euro care intră în fiecare localitate. Toţi cei de dreapta, toţi acei guralivi care seamănă ură au nevoie ca economia în mare parte din România să stea în sărăcie şi noroi. Să vă aduceţi aminte cât de mult urla Băsescu urla împotriva programului de dezvoltare locală, cât înjură Iohannis acest program”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele social-democrat a adăugat că Iohannis şi PNL sunt deranjaţi de măsurile bune luate de Guvern. Dragnea i-a îndemnat pe primari să fie vocali, să spună adevărul şi să explice românilor proiectele pe care le derulează pentru aceştia.

„Deranjează? Sigur că deranjează pentru că dacă sunt din ce în ce mai mulţi oameni mulţumiţi, minciuna nu îşi mai găseşte locul. Problema e ce facem noi? Îi lăsăm să spunem minciuni sau spunem adevărul? Spuneţi lucrurile pe care le ştiţi. Explicaţi ce aţi făcut într-o comună. Explicaţi domnule primar ce aţi făcut la Oţelul Roşu. Daţi perspectivă oamenilor să înţeleagă. Dacă circulaţi informaţia oameni vor înţelege. Şi mai vorbiţi de POR, aceia sunt bani europeni, ca oamenii să înţeleagă. Am avut o discuţie cu un om şi spunea că nu i s-a mărit salariul. Şi i-am cerut fluturaşul şi a văzut că i s-a mărit salariul. De ce credea că nu i s-a mărit? Pentru că el credea ce a auzit la televizor”, a conchis Liviu Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO