Eveniment

Războiul din Ucraina 29 mai 2022. Ruşii atacă fără încetare oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei

Războiul din Ucraina 29 mai 2022. Ruşii atacă fără...

Autor: Ramona Cornea

30.05.2022, 00:07 131

Oraşul Severodoneţk este lovit de bombardamente puternice în timp ce forţele ruse încearcă să-l încercuiască, iar şeful administraţiei militare din regiunea Lugansk afirma duminică că situaţia devine „din ce în ce mai dificilă‘. Serhiy Hayday a mai spus că 60 de case au fost distruse în regiune, iar două persoane au fost găsite moarte în dărâmături, conform CNN.

Ministerul Apărării din Rusia spune că rachetele sale au distrus un arsenal mare de arme ale armatei ucrainene în Kryvyi Rih - oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, susţine că în ultimele 24 de ore au fost ucişi peste 300 de soldaţi ucraineni.

Acuzaţiile de crime de război din oraşul ucrainean Bucea sunt o „invenţie“, a susţinut duminică ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin. În timpul unui interviu în cadrul emisiunii „Sunday Morning“ de la BBC, el a negat că forţele ruse ar fi bombardat civili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO