Eveniment

Războiul din Ucraina. Aproximativ 26.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la invazie

Războiul din Ucraina. Aproximativ 26.000 de soldaţi...

Autor: Ramona Cornea

11.05.2022, 00:07 113

Aproximativ 26.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, a anunţat Statul Major al Forţelor Armate ucrainene în cea mai recentă actualizare.

► De la începutul războiului au fost ucişi mii de civili, mai mulţi decât se estimase anterior, a declarat şeful misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în ţară. Matilda Bogner a spus că numărul de persoane ucise este mult mai mare decât cifra dată iniţial, cea de 3.381 de persoane, conform BBC.

► Cadavrele a 44 de civili au fost găsite în dărâmăturile unei clădiri cu cinci etaje din oraşul Izium, care este în prezent controlat de trupele ruse, potrivit şefului administraţiei militare regionale Harkov.

► Multe persoane au fost rănite la combinatul siderurgic de la Azovstal după noi bombardamente, afirmă comandantul adjunct al Regimentului Azov, căpitanul Svyatoslav Palamar, citat de CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO