Eveniment

Războiul din Ucraina. Asalturile Rusiei asupra oraşelor-cheie din Donbas se intensifică

Războiul din Ucraina. Asalturile Rusiei asupra...

Autor: Răzvan Botea

24.05.2022, 00:07 253

Forţele ruse din estul Ucrainei intensifică atacurile asupra unui oraş-cheie, în timp ce încearcă să pună mâna pe regiunea Donbas. Severodoneţk, cel mai mare oraş aflat sub control ucrainean din provincia Lugansk, a fost supus unui intens foc de artilerie şi rachete din partea forţelor Moscovei, potrivit BBC. Duminică, oficialii locali au declarat că trupele ruse au fost respinse după ce au încercat să intre în oraş din patru direcţii.

Un tribunal din Ucraina a condamnat luni un soldat rus la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui civil, în cadrul primului proces pentru crime de război de la invazia Rusiei în Ucraina, informează BBC, potrivit Mediafax. Sergentul Vadim Şişimarin a fost condamnat pentru uciderea lui Oleksandr Şelipov, în vârstă de 62 de ani, în satul Chupakhivka din nord-estul ţării, la 28 februarie.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a îndemnat luni, în cadrul discursului ţinut prin videoconferinţă în faţa participanţilor la Forumul Economic Mondial, la sancţiuni maxime împotriva Rusiei. În faţa partici­panţilor la Forumul Economic Mondial, Volodimir Zelenski a solicitat impunerea de „sancţiuni maxime“ împotriva Rusiei, potrivit BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO