Eveniment

Războiul din Ucraina. Bătălii crâncene în jurul unui oraş din Luhansk. Mai mulţi civili au murit

Războiul din Ucraina. Bătălii crâncene în jurul unui...

Autor: Răzvan Botea

26.05.2022, 00:07 171

„Bătălii crâncene“ au loc în jurul oraşului Severodonetsk, în timp ce trupele ruseşti forţează înaintarea, afirmă surse ucrainene, potrivit CNN, citat de Mediafax. Administraţia prezidenţială ucraineană a anunţat miercuri că se dau „lupte crâncene“ în jurul ora­şu­lui industrial Severodonetsk din regiunea estică Luhansk.

► Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut miercuri, în discursul rostit la Forumul Economic Davos, să discute direct cu omologul său rus Vladimir Putin, după ce a admis că situaţia în regiunea Donbas este „extrem de dificilă“.

►Parlamentul Rusiei a adoptat în grabă o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru efectuarea serviciului militar, anunţă Sky News, citat de Mediafax. Pentru ca proiectul să devină lege, mai are nevoie de semnătura lui Vladimir Putin.

► SUA întrerup o altă rută financiară a Rusiei de a-şi plăti datoriile internaţionale, o mişcare care ar putea împinge ţara mai aproape de default. Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că va pune capăt unei derogări care le-a permis deţinătorilor de obligaţiuni americani să accepte plăţi. Rusia are plăţi în valoare de aproape 2 miliarde de dolari care vor fi scadente până la sfârşitul anului pentru obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO