Eveniment

Războiul din Ucraina. Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi României s-au întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev

Războiul din Ucraina. Liderii Franţei, Germaniei,...

Autor: Ramona Cornea

17.06.2022, 00:07 124

Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi României s-au întâlnit joi cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev. Vizita vine înaintea reuniunii Consiliului European din 23 iunie, când se aşteaptă o decizie cu privire la cererile de aderare la Uniunea Europeană depuse de Ucraina, Moldova şi Georgia.

► Armata rusă se aştepta ca Kievul să cadă în termen de 12 ore de la invazia din 24 februarie, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, pentru CNN.

► „Ruşii au anticipat în mod naiv că în 72 de ore de la invazia lor guvernul ucrainean va fugi din capitală“, a mai spus Reznikov.

► Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că Rusia şi Statele Unite trebuie să discute despre extinderea tratatului de reducere a armelor nucleare START.

► Peskov a spus că discuţiile de extindere ar fi trebuit deja să înceapă deoarece problema este importantă pentru securitatea globală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO