Eveniment

Războiul din Ucraina. ONU: Războiul din Ucraina ar putea împinge milioane de oameni în foamete şi sărăcie

Războiul din Ucraina. ONU: Războiul din Ucraina ar...

Autor: Ramona Cornea

10.06.2022, 00:07 70

Conflictul din Ucraina ar putea creşte numărul persoanelor aflate în insecuritate alimentară acută cu 47 de milioane de oameni în acest an, la un total de 323 de milioane, potrivit noilor prognoze ale Naţiunilor Unite, citate de CNN.  Războiul a perturbat producţia şi exporturile agricole vitale şi a crescut preţurile la energie, toate acestea având un impact asupra disponibilităţii şi preţului alimentelor.

► Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ca Rusia să fie exclusă din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură din cauza impactului pe care l-a avut războiul din Ucraina asupra inse­curităţii alimentare mondiale.

► Un oficial ucrainean a acuzat Rusia că a furat aproximativ 600.000 de tone de cereale din Ucraina, despre care a susţinut că au fost transportate ulterior în Orientul Mijlociu.

► Denys Marchuk, vicepreşedintele Uniunii Publice a Consiliului Agrar din Ucraina, a susţinut că cerealele au fost furate din regiunile ocupate din sudul ţării.

Vezi pagina 2

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO