Eveniment

Războiul din Ucraina. Operaţiunea de evacuare a civililor din Mariupol s-a reluat

Războiul din Ucraina. Operaţiunea de evacuare a...

Autor: Ramona Cornea

02.05.2022, 00:07 85

Noi eforturi pentru a asigura evacuarea în siguranţă a mai multor oameni prinşi în uzina de oţel întinsă Azovstal din oraşul-port ucrainean Mariupol au avut loc duminică. Primarul oraşului Mariupol, Vadym Boychenko, a declarat pentru BBC că aproximativ 1.000 de civili au rămas în uzină şi că 600 dintre ei au fost răniţi. Oficialii ucraineni nu au spus câţi luptători sunt acolo.

Rusia a ucis de două ori mai mulţi oameni în Mariupol decât a ucis Germania nazistă, susţine consiliul oraşului  „În doi ani, naziştii au ucis 10.000 de civili în Mariupol. Şi ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost îndepărtaţi cu forţa“, a declarat primarul Mariupol, Vadym Boychenko, potrivit consiliului municipal, citat de CNN.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia îşi consolidează operaţiunile ofensive din estul Ucrainei cu arme şi echipamente militare, pe fondul atacurilor de artilerie grea, scrie CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO