Eveniment

Războiul din Ucraina. Putin avertizează: Rusia va ataca noi ţinte dacă Ucraina primeşte rachete cu rază lungă de acţiune

Războiul din Ucraina. Putin avertizează: Rusia va ataca...

Autor: Ramona Cornea

06.06.2022, 00:07 217

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat dumi­nică că Moscova va ataca noi ţinte dacă SUA ar furniza Ucrainei rachete cu rază lungă, potrivit presei de stat ruse.

Livrarea de noi arme la Kiev are ca scop doar „extin­de­rea conflictului armat cât mai mult posibil“, a spus Putin într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya-1, a informat presa de stat rusă TASS, citată de CNN.

Kievul a fost din nou ţinta atacurilor ruşilor. Mai multe explozii au fost raportate în jurul capitalei ucrainene în zorii zilei de duminică. De asemenea, au existat ra­poarte despre lovituri cu rachete în jurul oraşului-port Odesa duminica dimineaţă.

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare regionale Lugansk, afirmă că trupele ruse continuă să atace oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei. De asemenea, ruşii controlează partea de est a oraşului, a mai spus el.

Ruşii au tras o rachetă de croazieră care a trecut „la o înălţime critică“ deasupra unei centrale nucleare ucrai­nene, anunţă un oficial ucrainean citat de CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO