Eveniment

Războiul din Ucraina revine în prim-plan: Germania îi permite Ucraina să lovească ţinte din Rusia cu arme germane, după ce Biden le-a dat voie să folosească arme americane

Războiul din Ucraina revine în prim-plan: Germania îi...

Autor: Ştefan Stan

31.05.2024, 15:25 118

Germania a urmat exemplul SUA, acordând Ucrainei permisiunea de a ataca ţinte militare de pe teritoriul rusesc folosind arme germane, potrivit FT. 

Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al cancelarului Olaf Scholz, a declarat că Rusia a lansat recent „atacuri coordonate” asupra zonelor din jurul Harkovului „de pe poziţii din regiunea de frontieră rusă imediat adiacentă”.

El a declarat că liderii occidentali sunt convinşi că Ucraina are dreptul, conform dreptului internaţional, să se apere împotriva acestor atacuri. „Poate, de asemenea, să desfăşoare arme care au fost furnizate [de Occident], în conformitate cu obligaţiile sale juridice internaţionale, pentru a face acest lucru, inclusiv arme pe care le-am furnizat”, a spus el.

Printre armele furnizate de Germania care ar putea fi folosite pentru astfel de atacuri se numără Panzerhaubitze 2000 şi lansatorul de rachete Mars II.