Eveniment

Războiul din Ucraina. Trupele ruse se îndreaptă spre Sloveansk, un oraş important din Doneţk

Războiul din Ucraina. Trupele ruse se îndreaptă spre...

Autor: Ramona Cornea

03.05.2022, 00:07 367

Forţele ruse pregătesc o ofensivă în direcţia Sloveansk, un oraş important din regiunea Doneţk, potrivit armatei ucrainene, citată de CNN. „Inamicul a tras asupra unităţilor trupelor noastre de la graniţa Lyman-Siversk pentru a le alunga din poziţiile lor şi pentru a crea condiţii pentru atacul asupra Sloveansk”, a transmis armata ucraineană.

Rusia va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei dinspre Republica Moldova, potrivit unor surse militare ucrainene citate de cotidianul The Times. „Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Republica Moldova. Soarta Moldovei este crucială“, a declarat sursa citată.

Miniştrii energiei din UE discută despre un embargo asupra petrolului rusesc, dar Ungaria se împotriveşte măsurii. „Poziţia maghiară cu privire la orice embargo pe petrol şi gaze nu s-a schimbat: nu îi sprijinim“, spune purtătorul de cuvânt al guvernului Ungariei Zoltan Kovacs, citat de CNN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO