Eveniment

Războiul din Ucraina. Ucraina a primit statutul de candidat la UE. Putin: „Nu este un bloc militar, este dreptul oricărei ţări de a adera“

Războiul din Ucraina. Ucraina a primit statutul de...

Autor: Ramona Cornea

20.06.2022, 00:07 209

Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat, un pas simbolic pe drumul lung către aderarea la Uniunea Europeană.

Preşedintele rus Vladimir Putin a răbufnit împotriva Occidentului într-un discurs la Sankt Petersburg, dar a încercat să minimalizeze problema UE.

„Nu avem nimic împotriva ei. Nu este un bloc militar. Este dreptul oricărei ţări de a adera la uniunea economică.“

Războiul din Ucraina ar putea ţine ani de zile, a declarat duminică secretarul general al NATO. Rusia şi-a intensificat atacurile după ce Uniunea Europeană a recomandat ca Ucraina să devină candidat la aderarea la blocul comunitar. „Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile“, a declarat Jens Stoltenberg, citat de BBC.

Ministerul Apărării al Regatului Unit spune că Rusia şi Ucraina au continuat bombardamentele asupra ţintelor de la nord, est şi sud de Severodoneţk, dar că au fost puţine schimbări în prima linie, conform BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO