Eveniment

Războiul din Ucraina. Ucraina reia controlul teritoriilor ocupate de ruşi

Războiul din Ucraina. Ucraina reia controlul...

Autor: Ramona Cornea

28.03.2022, 00:07 1883

Administratorul regional al Harkovului a declarat că o serie de sate din jurul Malaia Rogan au fost reluate de forţele ucrainene. Succesul forţelor ucrainene din jurul Harkovului a fost oglindit şi lângă oraşul Sumî, unde trupele ucrainene au eliberat o serie de aşezări, potrivit videoclipurilor geolocalizate şi verificate de CNN. Un contraatac separat în sud a dus şi la eliberarea a două sate de sub forţele ruse la nord-vest de Mariupol, potrivit administraţiei militare regionale Zaporijjea.

Autoproclamata Republică Populară Lugansk din estul Ucrainei, susţinută de ruşi, ar putea organiza în cu­rând un referendum pentru aderarea la Rusia, a de­clarat duminică liderul local Leonid Pasecinik, citat de instituţia de ştiri din regiunea rebelă, conform Reuters.

Circa 1.700 de civili sunt evacuaţi zilnic în Rusia, spune Denis Puşilin, liderul Republicii Populare Doneţk, prorusă, citat de CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO