Eveniment

Războiul dintre Florin Cîţu şi USR-PLUS aruncă România în criză politică după abia 8 luni de la instalarea guvernului

Florin Cîţu şi Dan Barna pe vremea când băteau palma pentru o guvernare de opt ani

Florin Cîţu şi Dan Barna pe vremea când băteau palma pentru o guvernare de opt ani

Autor: Răzvan Botea

03.09.2021, 00:07 1273

Demiterea ministrului justiţiei Stelian Ion (USR-PLUS) a antrenat o criză la care nimeni nu se aştepta. Când lucrurile păreau că au intrat pe un făgaş normal, când economia pare că se redresează şi România se pre­găteşte să absoarbă banii europeni din PNRR şi fondurile clasice, totul a fost dat peste cap de scandalul din coaliţia de guvernare.

„Nu voi accepta în Guvernul Româ­niei miniştri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu eşti de acord să dezvolţi comunităţile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guver­nare“, a scris premierul Cîţu, pe Facebook, mier­curi seară, justificând demite­rea ministru­lui justiţiei, din portofoliul USR-PLUS.

Ca urmare, liderii USR-PLUS au anunţat retra­gerea sprijinului politic şi susţinerea unei moţiuni de cenzură împotriva premierului Cîţu, însă nu au ieşit de la guvernare. Atât PSD, cât şi AUR au anunţat depunerea de moţiuni de cenzură, însă PSD nu va vota altă moţiune decât cea proprie. Partidele din actualul arc guvernamental râdeau când PSD îşi demitea propriul guvern. Acum râd alţii de ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO