Eveniment

Războiul miliardelor continuă: Damen contestă licitaţia pentru corvete, un contract de 1,6 mld. euro, pe care se mai bat italienii de la Fincantieri şi francezii de la Naval Goup

Războiul miliardelor continuă: Damen contestă...

Autor: Răzvan Botea

10.07.2019, 00:06 850

Italienii de la Fincantieri, olandezii de la Damen şi francezii de la Naval Group sunt în cursă pentru construcţia a patru corvete multifuncţionale şi modernizarea a două fregate, un contract de 1,6 mld. euro.

Constructorul de nave Damen a înain­tat o plângere către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contes­ta­ţiilor (CNSC), con­ti­nuând un litigiu iniţiat anterior de com­petitorul său, compania Fincantieri, şi a se­sizat Tribu­nalul Bucureşti pentru nereguli care ar fi afectat re­zul­tatul programului de înzes­trare „Corvetă multifuncţională“, con­tract în valoare de 1,6 mi­liarde de euro, anunţă repre­zentanţii companiei olan­deze. Contestaţia din partea Damen vine ca ur­mare a atribuirii contractului de către Minis­terul Apărării (MaPN) către asocierea dintre Na­val Group şi Şantierul Naval Constanţa, după ce italienii de la Fincantieri au renunţat la contestaţie. 

În cursă pentru program sunt asocierea Na­val Group, Franţa – Şantierul Naval Cons­tanţa, care au depus o ofertă de 1,2 mld. euro, Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, Olan­da, cu o ofertă de 1,255 miliarde de euro, şi Fincantieri SpA, Italia, cu o ofertă de 1,344 miliarde de euro. Ministerul Apărării nu mai deţine un şantier propriu de pro­ducţie de nave la Mangalia, unde s-au construit navele de război aflate în dotarea Marinei Române înainte de ’89. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO