Eveniment

Războiul schimbă din temelii toate calculele: Încrederea analiştilor financiari în perspectivele de creştere economică, la cel mai jos nivel din ultimul an

Războiul schimbă din temelii toate calculele:...

Autor: Iulian Anghel

30.03.2022, 10:00 284

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut la sub 50 de puncte, cu 30 de puncte mai puţin decât înregistra în vara trecută Analiştii anticipează că BNR va majora dobânda-cheie cu cel puţin 125 puncte de bază, în următoarele 12 luni, faţă de nivelul actual (2,50 de puncte).

Sondajul pe care CFA România îl efectuează lunar în rândul analiştilor financiari din cadrul aso­ciaţiei arată o perspectivă sumbră - nivelul de încredere în evoluţia economiei (atât în privinţa „condiţiilor curente“ cât şi a „perspectivelor“) s-a prăbuşit de la peste 70 de puncte cât a însemnat între aprilie şi august 2021, la 45 de puncte în sondajul publicat ieri.

„Pe fondul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, indicatorul de încredere macroeconomică al Asociaţiei CFA România a înre­gistrat în luna februarie o scădere semnificativă. De asemenea, şi an­ticipaţiile de creştere economică s-au redus cu aproape un punct pro­centual faţă de exerciţiul anterior. În ceea ce priveşte evoluţia ratelor de dobândă, participanţii la sondaj au anticipat o majorare a ratei de dobândă de către Banca Naţională de cel puţin 125 de puncte de baza în urmă­toarele 12 luni faţă de nivelul actual“, a comentat Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO