Eveniment

Razie de amploare în Complexul Europa. Prefectul Capitalei: Vom intra cu buldozerul aici. Evaziunea fiscală aici se ridică la 12 mil. euro pe an

Razie de amploare în Complexul Europa. Prefectul Capitalei: Vom intra cu buldozerul aici. Evaziunea fiscală aici se ridică la 12 milioane de euro pe an

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

29.11.2011, 14:48 3065

În complexul Europa se spală bani, evaziunea fiscală este de 12 milioane de euro pe an, nicio construcţie nu are autorizaţie astfel că au fost notificaţi proprietarii să le demoleze, a spus, marţi, prefectul Capitalei, anunţând că a început o razie de proporţii pentru oprirea activităţilor ilicite.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei a declarat că începând de marţi vor fi verificaţi toţi comercianţii din complexul Europa, iar acţiunea se va încheia atunci când vor fi oprite toate activităţile ilicite desfăşurate de cei care vând în această zonă comercială.

Atănăsoaei a precizat că în complexul comercial Europa "se spală bani", nu sunt case de marcat, nu sunt documente pentru mărfurile vândute, iar "evaziunea fiscală este de 12 milioane de euro pe an".
Potrivit prefectului, cu excepţia unei singure autorizaţii de construcţie emise de Primăria Sectorului 2 în 2008, nicio altă construcţie din complexul Europa nu are autorizaţie. În aceste condiţii, a spus prefectul, Inspectoratul de Stat în Construcţii i-a notificat pe proprietari că trebuie să demoleze construcţiile ridicate ilegal.

El i-a avertizat pe comercianţi că în câteva zile trebuie să părăsească complexul Europa, pentru că altfel autorităţile vor intra cu buldozerul peste ei.

De asemenea, Atănăsoaei i-a atenţionat pe comercianţi că nu pot rupe sigiliile puse de autorităţi pe magazine, pentru că acest lucru reprezintă o infracţiune şi riscă pedepse între o lună şi un an. Marfa pentru care proprietarii nu au acte va fi confiscată şi va intra în proprietatea statului.

Prefectul a mai spus că autorităţile nu vor mai face niciun compromis, pentru că au făcut-o de multe ori şi comercianţii din complexul Europa nu au răspuns cerinţelor de a intra în legalitate.

Atănăsoaei a adăugat că acest complex comercial funcţionează ca o torţă, pentru că aici nu există apă, nu sunt autorizaţii pentru prevenirea şi singerea incendiilor, pentru 90 din activitate fiind neînregistrată.

El a precizat că în perioada 2010-2011 au fost date amenzi de peste 1,1 milioane de lei comercianţilor din complexul Europa, au fost confiscate mărfuri de aproape două milioane de lei, fiind înregistrate 76 de sesizări penale, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei.

De asemenea, de la începutul anului şi până în 25 noiembrie au fost date aproximativ 65 de amenzi în valoare totală de 240.000 de lei, fiind reţinute bunuri de peste 2,1 milioane de lei, din care 20.500 de articole de îmbrăcăminte, 18.000 de parfumuri, 80.000 de perechi de încălţăminte şi 50.000 de bunuri de uz casnic.

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Viorel Vasile, a declarat că sunt sute de dosare penale pe numele unor comercianţi din complexul Europa.

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO