Eveniment

Răzvan Burleanu: Nu cred că o să mai fim în situaţia de a organiza acest Campionat European din 2020

Răzvan Burleanu: Nu cred că o să mai fim în situaţia...

Autor: Claudiu Giurgea

15.03.2016, 14:40 1374

„Nu cred că o să mai fim în situaţia de a mai putea organiza acest campionat european din 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputaţia acestei ţări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanţii nenumărate dar nu le respectăm”, a spus preşedintele FRF, la Digi24, adăugând însă că se poate face legătura cu aeroportul prin linia ferată, dacă va fi extinsă.

Pentru a putea organiza cele 4 meciuri de la Euro 2020, în Bucureşti trebuie să existe măcar 4 stadioane la standarde europene.

„Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Dacă vorbim de o medie de locuri undeva la 20.000, atunci investiţia ar trebui să ducă la 80-100 de milioane, luând modelul arenei din Ploieşti - o arenă de 15.000 locuri care n-a costat mai mult de 15 milioane de euro”, a spus Răzvan Burleanu, făcând referire la stadioanele de la Arcul de Triumf, din Giuleşti, Ghencea şi Ştefan cel Mare.

Răzvan Burleanu a precizat că este încântat de discuţiile cu Guvernul Cioloş şi a lăudat anunţul făcut de ministrul Transporturilor cu privire la linia de metrou către aeroport. Dan Costescu a spus, la Digi24, că există o planificare pentru metroul spre Aeroportul Otopeni, potrivit căreia, la sfârşitul anului să poată începe licitaţiile pentru rezistenţă şi arhitectură, pentru a nu pierde banii împrumutaţi de guvernul japonez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO